În timp ce Președintele Volodomir Zelenski se află într-o vizită caracterizată drept „istorică” în America, Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că armata ucraineană a neutralizat mai bine de 100.000 de soldați ruși de la începutul conflictului și până în prezent. Astfel, doar în ziua 302 a conflictului, ucrainenii au comunicat că armata rusă a pierdut 660 de soldați.

Ministerul Apărării din Ucraina continuă să ofere informații la zi cu privire la conflictul din Ucraina început în data de 24 februarie 2022. Cele mai recente date oferite de partea ucraineană arată că 100.400 de soldați ruși și-au pierdut viața în luptele care continuă să se desfășoare după ce Rusia a decis să invadeze țara vecină, În plus, ucrainenii spun că au doborât 283 de avioane rusești, 267 de elicoptere, peste 650 de rachete de croazieră și au distrus peste 4.600 de vehicule militare.

Anunțul a venit sub forma unei ironii postate pe Twitter, oficialii ucraineni vorbind despre un „jubileu sumbru” în contextul în care, recent, Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, anunța că a decorat 100.000 de soldați pentru actele de vitejie de pe frontul din Ucraina. „O coincidență incredibilă,” a fost reacția ucraineniilor care, prin vocea lui Zelenski, cer în continuare suportul americanilor și aliaților săi pentru a-i împinge pe ruși înafara granițelor țării.

Nu toți americanii sunt, însă, de acord cu strategia trasată de Administrația Biden de susținere a Ucrainei. Agerpres relatează că, în timpul vizitei în Washington DC a lui Zelenski, , Kevin McCarthy, actualul lider al minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor din SUA și posibil viitor lider al Camerei, a spus că nu este adeptul ideii de "a da un cec în alb" Ucrainei.

"Cred că a susţinut un discurs foarte bun. El a prezentat o serie de motive pentru care lumea liberă vrea să continue lupta, dar poziţia mea nu s-a schimbat niciodată. Susţin Ucraina, dar nu sunt adeptul unui cec în alb", a declarat McCarthy, citat de AP News.

Politicianul republican, care nu este la prima declaraţie în acest sens, a reiterat miercuri că partidul său doreşte să se asigure că "există o justificare pentru fiecare dolar cheltuit". Zelenski a insistat miercuri, la Washington, că banii care sunt direcţionaţi către ţara sa "nu reprezintă o pomană, ci o investiţie în securitatea globală şi în democraţie", pe care Ucraina o gestionează "cu cea mai mare responsabilitate".

Tot miercuri, Statele Unite au anunţat un nou pachet de ajutor militar de 1,85 miliarde de dolari care include în premieră sistemul de apărare antiaeriană Patriot şi un alt pachet, în valoare de 374 de milioane de dolari, sub formă de asistenţă umanitară pentru Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri