Friedrich Merz, care a preluat șefia conservatorilor germani după retragerea Angelei Merkel, a declarat faptul că Germania ar trebui să ia în considerare trimiterea tancurilor germane Leopard II în Ucraina.

"Sprijinirea Ucrainei cu transportoare blindate și tancuri nu ar prelungi războiul, ci, dimpotrivă, l-ar scurta", a declarat acesta, conform Zeit.

De asemenea, acesta a adăugat faptul că Germania și alte țări europene ar fi trebuit să trimită vehicule de sprijin pentru infanteria ucraineană cu mult timp în urmă.

Friedrich Merz a mai arătat că cel mai recent sprijin pentru Ucraina anunțat de Joe Biden a reprezentat un semnal important trimis Rusiei.

Acesta l-a criticat, totodată, pe cancelarul Olaf Scholz, spunând că, în ce privește cabinetul acestuia, voința politică este cea care lipsește "pentru a prelua leadership-ul în Europa".

Cancelarul german a arătat, de altfel, în repetate rânduri, faptul că nu va acționa decât în coordonare cu aliații europeni în ce privește trimiterea acestui tip de armament către Ucraina.

"Trebuie făcut tot ce este posibil pentru ca Ucraina să aibă șansa de a-și recâștia integritatea teritorială", a concluzionat Friedrich Merz.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri