Grupul public Dubai International Financial Center, ce apartine Bursei din Dubai (DIFX) analizeaza posibilitatea lansarii unei oferte impreuna cu bancherii britanici de la HSBC, afirma cotidianul britanic, fara a cita surse.

Financial Times afirma sa grupul din Dubai indeplineste conditiile financiare pentru a lansa o oferta de preluare a operatorului burselor din Copenhaga, Stockholm, Helsinki, Rejkjavik, Riga, Tallin si Vilnius.

DIFX a a avut deja discutii in acest sens cu OMX, afirma FT. in anul 2006, Dubai International Financial Centre achizitionase cu putin peste 1% din operatorul bursier european Euronext.

Citeste si:

Conform unor informatii aparute in presa, DIFC intentionase sa achizitionmeze Bursa din Paris, insa aceasta s-a aliat in cele din urma cu Bursa din New York, pentru a da nastere primului grup bursier mondial, NYSE Euronext.

Dupa esecul oferti sale de preluare a Bursei de la Londra, operatorul bursier Nasdaq a anuntat lansarea unei oferte amicale de preluare a grupului OMX, pentru suma de 2,7 miliarde euro.

Daca aceasta oferta va reusi, grupul OMX-Nasdaq va fi al doilea grup bursier din lume din punct de vedere al capitalizarii cumulate a companiilor listate.