Parlamentul Ungariei, dominat de formaţiunea premierului naţionalist Viktor Orban, a aprobat proiectul de lege care permite aderarea Finlandei la NATO odată ce aplicaţia acesteia va fi ratificată de toate cele 30 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Decizia pune capăt tergiversărilor de luni de zile ale partidului de guvernare FIDESZ în această chestiune. Aderarea Finlandei la NATO a fost ratificată cu o largă majoritate de 182 de voturi din 199 de mandate.

Proiectul de lege privind aderarea Suediei la NATO rămâne în continuare blocat în legislativul din Ungaria, urmând să fie discutat "mai târziu".

Finlanda şi Suedia au cerut anul trecut să adere la NATO ca reacţie la invazia rusă din Ucraina. Însă procesul a fost ţinut în loc de Turcia şi Ungaria.

La mijlocul lunii martie, Turcia şi preşedintele său, Recep Tayyip Erdogan, au luat decizia privind aderarea Finlandei la NATO, anunțând, în schimb, că lucrurile sunt mult mai complicate pentru Suedia, faţă de care Ankara are încă obiecţii. Turcia acuză Stockholmul de pasivitate în privinţa "teroriştilor" kurzi care trăiesc în Suedia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri