Institutul pentru Studiul Războiului a raportat miscări de trupe ucrainene pe partea estică a râului Nipru(malul stâng), în apropiere de orașul Herson. Organizația menționează că a ajuns în posesia unor imagini geolocalizate ale pozițiilor ucrainene de pe malul estic, însă nu este clar care sunt intențiile acestor trupe și numărul exact. Toate aceste informații îi fac pe cei care analizează războiul să se întrebe dacă nu cumva aceste mutări semnalează faptul că suntem din ce în ce mai aproape de startul unei noi contraofensive ucrainene, menită să îndepărteze rușii din sudul țării.

Forțele ruse s-au retras din orașul Herson toamna trecută, concentrându-se pe malul stâng al râului Nipru, de unde au continuat să bombardeze localitatea recuperată de către ucraineni.

Referitor la informațiile prezentate de Institutul pentru Studiul Războiului, o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene a menționat că nu poate confirma sau infirma, deoarece „o operațiune militară are nevoie de liniște până în momentul în care este clar că aceste informații nu pun în pericol viața militarilor”.

Informațiile raportate de către ISW arată că trupele ucrainene și-au stabilit poziții pe partea estică a răului Nipru, în apropiere de orașele Oleshky, situat la 7 km sud-vest de Herson, și au înaintat până la periferia de nord a așezării pe autostrada E97, precum și la vest de Dachi, situat la 10 kilomentri sud de Herson, conform news.yahoo.com.

Totuși, rămâne întrebarea dacă Ucraina este din ce în ce mai aproape să pornească o nouă contraofensivă. În urmă cu câteva zile, Denis Șmigal, premierul Ucrainei, menționa că țara sa ia în calcul să-și amâne până către vară contraofensiva pentru eliberarea teritoriilor sale ocupate de Rusia, pentru a fi sigură că această operațiune este sută la sută pregătită.

El a asigurat că Kievul nu resimte din partea aliaţilor săi occidentali presiuni pentru a lansa această contraofensivă.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri