O statuetă a lui Buddha a fost descoperită într-un sit antic egiptean de lângă Marea Roşie, dezvăluind legăturile comerciale importante dintre Imperiul Roman şi India, a anunţat joi Ministerul pentru Antichităţi din Egipt, citat de AFP, conform Agerpres.

Arheologi americani şi polonezi au descoperit statueta lângă Berenice, un oraş portuar antic din sud-estul ţării, a precizat ministerul egiptean. Statueta înaltă de 71 de centimetri, datând din epoca romană, îl prezintă pe Buddha într-o robă, lipsit de membrele de pe partea dreaptă, cu un halou în jurul capului, care face trimitere la razele Soarelui, potrivit unei fotografii publicate de acelaşi minister.

Egiptul se afla pe atunci "în centrul rutei comerciale care făcea legătura între Imperiul Roman şi numeroase regiuni din lumea antică", a declarat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului suprem pentru antichităţi. Navele soseau mai ales din India, încărcate cu cereale, bijuterii, textile şi fildeş.

Egiptul anunţă cu regularitate descoperiri arheologice, anumiţi experţi considerând adeseori că astfel de anunţuri reprezintă mai degrabă un instrument de promovare turistică decât o manifestare a unui interes istoric.

Egiptul încearcă să îşi redreseze sectorul crucial al turismului, care a avut mult de suferit din cauza instabilităţii politice după revoluţia din 2011, apoi a crizei sanitare COVID-19 şi, recent, a războiului dintre Ucraina şi Rusia, două ţări furnizoare de mari fluxuri de turişti către Egipt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri