Camera inferioară a parlamentului Rusiei a votat joi o lege care va permite Ministerului Apărării de la Moscova să încheie contracte cu infractori - suspecţi sau dovediţi - care să lupte în Ucraina, informează Reuters, conform Agerpres.

Rusia a început invazia în Ucraina - numită oficial "operaţiune militară specială" - în februarie anul trecut, iar între timp forţele ruse au suferit pierderi grele, pe care încearcă să le compenseze recrutând mai mulţi soldaţi. Modificările legislative aprobate de Duma de Stat permit încheierea unor contracte pentru înrolarea celor suspectaţi de infracţiuni, ale căror dosare sunt deja în instanţă, precum şi a condamnaţilor care nu au început încă executarea pedepsei.

Sunt excluşi cei vinovaţi de infracţiuni sexuale, trădare, terorism sau extremism. Cei înrolaţi scapă de răspunderea penală la sfârşitul contractului sau dacă sunt decoraţi pentru bravură în luptă. Grupul de mercenari Wagner era autorizat deja să recruteze deţinuţi din închisori, tot pentru a lupta împotriva Ucrainei, însă a anunţat în februarie că nu mai încheie astfel de contracte.

Unii activişti pentru drepturile deţinuţilor susţin, conform Reuters, că Ministerul Apărării a preluat procesul de înrolare a deţinuţilor, însă doreşte să facă unele schimbări. Amendamentele dezbătute de camera inferioară a parlamentului nu se referă la recrutarea celor care execută deja pedepse, iar ministerul nu a comentat această situaţie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri