Curtea de Apel Bucureşti și Muzeul Național de Istorie au fost evacuate în urma unei alerte cu bombă. Mai devreme, polițiștii au răspuns unei sesizări cu privire la faptul că în aceste instituții ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv.

Momentan, nu există informații dacă pericolul este unul real.

Conform legislației în vigoare, cei care sunt prinși că emit amenințări false cu bombă pot fi pedepsiți sever. Pedeapsa poate ajunge la 10 ani de închisoare, iar instanța îi poate obliga să achite costurile intervențiilor.

Actualizare 16:35

Aceste mesaje au fost analizate şi s-a stabilit că erau false.

Potrivit SRI, nu s-au impus măsuri de evacuare şi control pirotehnic.

"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) mai multe instituţii au sesizat Serviciul Român de Informaţii referitor la primirea unor email-uri de ameninţare cu bombă. Aceste mesaje au fost analizate şi s-a stabilit că erau false. Nu s-au impus verificări suplimentare şi măsuri de evacuare şi control pirotehnic", a precizat SRI.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri