Procurorii din New York îi acuză pe doi bărbați că au furat informații secrete de la Tesla despre dezvoltarea de baterii pentru mașini electrice cu scopul comercializării acestor date confidențiale, dar și în vederea deschiderii unei companii de profil în China. Unul dintre ei a fost arestat, dar celălalt, un cetățean chinez, este în continuare în libertate, conform AP.

Klaus Pflugbeil, un cetățean canadian care locuia în Ningbo, China, și partenerul său chinez Yilong Shao ar fi complotat să obțină secrete industriale chiar de la unul dintre cei mai mari jucători de pe piața automobilelor electrice. Pflugbeil, care a fost arestat de poliție în Long Island în urma unui flagrant, căuta un cumpărător interesat de informațiile confidențiale. Dacă va fi vinovat, acesta, dar și Shao, riscă o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani.

Tehnologia despre care cei doi au aflat informații sensibile ține de dezvoltarea liniilor de producție de mare viteză pentru baterii auto, un domeniu în care Tesla are mai multe patente. Cele două persoane ar fi lucrat la o companie din Canada care ar fi ajutat la dezvoltarea respectivei tehnologii înainte de a fi achiziționată de un „jucător important din domeniul producției de baterii pentru EV-uri și trenuri de rulare electrice”, se arată în informațiile făcute publice de autoritățile americane.

În 2019, Tesla achiziționat Hibar Systems, o companie din Ontario, Canada, specializată în producția de baterii. Nu este clar dacă aceasta este firma cu care colaborau cei doi suspecți, dar cei doi au „pus bazele unei companii în China prin care voiau să vândă produsele dezvoltate cu ajutor tehnologiilor dezvoltate în urma unor investiții de milioane de dolari”, se arată într-o declarație a avocatului acuzării din partea Districtului de Est din New York, Breon Peace.

Compania cu pricina, trebuie spus, s-a extins în cei aproape patru ani de existență Pflugbeil și Shao deschizând birouri în Canada, Germania și Brazilia, conform procurorilor. Compania produce aceleași linii de fabricație pentru baterii ca cele folosite în prezent de Tesla, dar se prezintă în mod înșelător în fața potențialilor clienți drept cei care au dezvoltat o soluție „alternativă” pentru producția de baterii.

Sursa foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri