Un model de obiect, o temă grafică ori un accesoriu remarcabile prin design sau funcționalitate, se poate impune și replica pe o piață până ce acesta devine o modă.

În amenajările interioare, remarcăm de exemplu moda motivelor vegetale, moda riflajelor - ca element estetic, dar și cu funcție de separare a spațiilor - moda suprafețelor vitrate, moda accesoriilor industriale, moda ușilor glisante și așa mai departe.

De multe ori, a adopta o modă într-un proiect de amenajare nu reprezintă cea mai bună soluție din mai multe motive: unele țin de orientarea clădirii și de condiții climatice, altele țin de proporții și de diverse limitări și în sfârșit, unele țin de dimensiunile spațiului.

Într-un proiect de amenajare a dormitorului matrimonial, piesele de mobilier principale sunt patul și dressingul. Prin urmare, este esential să le alegem pe dimensiuni potrivite pentru camera în care le amplasăm. Potrivit înseamnă să ne asigurăm că, chiar dacă pe hârtie toate calculele ies la fix, vom avea și în realitate destul loc să circulăm și să ne bucurăm de confortul la care visam.

De obicei, provocările legate de spațiu apar – ați ghicit, la dormitoarele de dimensiuni mici.

Ce detalii fac diferența atunci când alegem un dressing pentru un dormitor mic?

Dressingul trebuie să fie în primul rând o piesă de mobilier funcțională. De aceea, dacă să spunem că este folosit de două persoane în același timp, trebuie să fie dotat cu un sistem de deschidere care permite acest lucru.

Cu alte cuvinte, chiar dacă ușile glisante sunt poate la modă, soluția pentru un dressing dormitor destinat unui cuplu care se pregătește de ieșit din casă în același timp este dressingul cu uși batante.

Dressing-ul cu uși batante, cu module simetrice și uși duble care se deschid dreapta-stânga rezolvă problema eficienței. Este adevărat că spațiul trebuie să permită deschiderea completă a ușilor, fără a bloca circulația.

Dressingul cu uși glisante are, fără îndoială, multiple avantaje: pe lângă aspectul exterior rafinat, dat de panourile cu finisaje moderne care crează un ritm plăcut din punct de vedere optic, dressingul cu uși glisante este ușor de manevrat și reprezintă soluția ideală pentru dormitoarele de dimensiuni mici. Nu aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru deschidere, întrucât sistemul de glisare deplasează panourile într-o direcție sau în alta pe șine, confortabil și silențios. În plus, dressingul cu uși glisante poate fi personalizat cu finisaj de tipoglindă, acest truc ajutând la crearea impresiei de spațiu larg, aerisit și luminos.

Trebuie însă să reținem și două aspecte nefavorabile ale dressingurilor cu uși glisante în condițiile limitărilor de spațiu:

  1. Un dressing cu uși glisante are nevoie de o adâncime suplimentară de cca 5-6 cm pentru fixarea sistemului de glisare. Așadar, aveți în vedere această cotă când calculați spațiul pe care îl va ocupa dressingul în dormitor.
  2. O secțiune din dressing-ul cu uși glisante va rămâne întotdeauna acoperită/închisă, ceea ce înseamnă că veți putea accesa secțiunea acoperită glisând ușa și deci acoperind o altă secțiune a dressingului.

Avem convingerea însă că pentru orice spațiu există o soluție ideală de amenajare care satisface toate nevoile și se potrivește cu viziunea beneficiarului și spațiul din locuință.
Vă învităm să descoperiți modele de dressinguri de calitate create de profesioniști în stil și design pe rovere.ro. Specialiștii noștri vă așteaptă și în magazinele Rovere Mobili cu idei și recomandări dedicate proiectelor dumneavoastră.

Sursa foto: rovere.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri