Într-o nouă gafă, preşedintele american Joe Biden a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin "pierde războiul din Irak", când de fapt a vrut să spună Ucraina, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Vorbind scurt cu presa înainte de a pleca de la Casa Albă pentru o vizită la Chicago, Biden a fost întrebat dacă Putin a fost slăbit de scurta revoltă condusă de şeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, ale cărui forţe luptaseră împotriva Ucrainei.

"Sincer, e greu de spus. Dar e clar că pierde războiul din Irak. Pierde războiul acasă şi a devenit un paria în lume. Şi nu e vorba numai de NATO, nu e vorba numai de Uniunea Europeană. E vorba şi de Japonia, e vorba de 40 de ţări", a spus el.

A fost a doua gafă în 24 de ore. Marţi noapte, Biden s-a corectat la un eveniment de strângere de fonduri de campanie - a menţionat China, deşi voia să se refere la India, al cărei prim-ministru, Narendra Modi, a făcut o vizită la Casa Albă în urmă cu o săptămână.

"Probabil că l-aţi văzut pe noul meu cel mai bun prieten - prim-ministrul unei ţări mici care este acum cea mai mare din lume, China - adică, scuzaţi-mă, India. India nu caută o alianţă permanentă, ci caută o acoperire în regiune", a spus el.

Gafele nu sunt neobişnuite pentru preşedintele în vârstă de 80 de ani.

Sondajele de opinie publică arată că majoritatea americanilor au îngrijorări cu privire la vârsta lui Biden. Aproximativ 73% dintre respondenţii la un sondaj Reuters/Ipsos din 21-24 aprilie au declarat că îl consideră pe Biden prea bătrân pentru a lucra în guvern. Majoritatea democraţilor - 63% - au fost de acord cu această afirmaţie.

Medicul lui Biden l-a declarat "apt de muncă" în februarie în urma unei examinări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri