PepsiCo si PepsiAmericas au anuntat ca vor achizitiona 80% din actiunile producatorului ucrainean de bauturi racoritoare Sandora, oferindu-i acestuia sansa de a-si intari pozitia pe piata est europeana.

Oficialii celor doua companii vor oferi 542 milioane de dolari (400 milioane de euro) pentru actiunile Sandora, urmand sa achizitioneze restul de 20% pana cel tarziu in noiembrie.

Cu aceasta noua achizitie in portofoliu, oficialii Pepsi mizeaza ca isi vor extinde gama de produse oferind si sucuri naturale, pentru a multumi si clientii interesati de acest segment de piata. Coca-Cola a facut deja un pas inainte in acest sens, cumparand compania Glaceau, producator al apei mineralizate Vitaminwater.

Pepsi se asteapta ca tranzactia sa se incheie in penultimul trimestru, declarand ca investitia nu va avea efecte asupra situatiei financiare pentru 2007.

Compania estimeaza ca incasarile din Sandora sa extinda profitul de la 1,35 de dolari (aproximativ un euro) la 1,40 de dolari (1,03 euro) pe actiune, incepand cu 2008.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si