Magazinul de ceasuri şi bijuterii de lux Piaget, situat pe Rue de la Paix din centrul Parisului, a fost jefuit marţi la ora prânzului de trei persoane care au reuşit să fugă având asupra lor obiecte a căror valoare totală a fost estimată între 10 milioane şi 15 milioane de euro, au anunţat surse din Poliţia şi Parchetul din capitala Franţei, informează AFP, conform Agerpres.

Rue de la Paix şi celebra Place Vendome, aflate în centrul capitalei franceze, sunt cunoscute în lumea întreagă datorită faptului că găzduiesc magazine ale celor mai prestigioase branduri de bijuterii şi de ceasuri de lux din lume. Nicio persoană nu a fost rănită în cursul jafului de marţi, a precizat o sursă din Poliţia franceză. Parchetul din Paris a sesizat Poliţia Judiciară în vederea deschiderii unei anchete pentru jaf armat în bandă organizată şi sechestrare în bandă organizată.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, jaful a fost comis de trei persoane în jurul orei locale 13:00. Cel puţin unul dintre răufăcători avea asupra lui o armă de foc. Precedentul jaf comis într-un magazin de lux din capitala Franţei data din 29 aprilie. Atunci, trei indivizi au coborât de pe două motociclete în faţa magazinului de bijuterii Bulgari din Place Vendome, puţin înainte de ora locală 14:00. Doi dintre ei purtau arme de foc cu ţeavă lungă, potrivit unei surse poliţieneşti, iar un agent de securitate a fost lovit. Prejudiciul a fost estimat la mai multe milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri