Ucraina a anunţat joi că a primit noi sisteme de apărare antiaeriană germane de tip Iris-T, într-un moment în care regiunile sale din sud, dar şi din est, sunt tot mai vizate de atacuri aeriene ruseşti de la mare distanţă, relatează AFP, conform Agerpres.

"Mulţumim partenerilor noştri pentru (sistemele) Iris-T", a scris pe reţeaua X (fostă Twitter) şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

"Cerul nostru va fi mai protejat" cu aceste sisteme de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune, a mai spus el.

Potrivit datelor actualizate joi pe site-ul guvernului german, Berlinul a livrat "două lansatoare Iris-T SLS" Kievului.

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Ucraina a cerut aliaţilor săi occidentali ajutor pentru a-şi proteja spaţiul aerian în faţa atacurilor ruse.

Mai multe ţări au oferit forţelor ucrainene sisteme de apărare antiaeriană, între care Statele Unite, care au livrat Kievului sisteme Patriot, foarte eficiente în interceptarea loviturilor ruseşti de la mare distanţă.

În aprilie anul trecut, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a dat asigurări că sistemele Iris-T vor face posibilă "creşterea capacităţilor de luptă împotriva rachetelor de croazieră ruseşti".

Kievul este apărat de câteva luni de un scut aerian eficient, care anihilează încercările Rusiei de a lovi capitala Ucrainei cu rachete sau drone explozive.

Rusia a vizat însă în ultimele săptămâni mai ales regiuni din sudul Ucrainei, unde sunt situate porturi importante - Odesa, Ciornomorsk şi Iujne - prin care Kievul şi-a exportat până de curând cerealele.

Sursa foto: Shutterstock.com / Mike Mareen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri