Anchetatorii ruşi au anunţat că au găsit corpurile tuturor celor zece victime şi cutia neagră a avionului prăbuşit miercuri în regiunea Tver de la nord de Moscova, în care se afla Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Corpurile celor zece victime au fost găsite la locul accidentului de avion. Sunt în curs analize genetice moleculare pentru stabilirea identităţii lor. Recorderele de zbor au fost preluate de anchetatori şi este în curs o examinare detaliată a locului", a comunicat pe Telegram comisia de anchetă.

Speculațiile indică faptul că avionul a fost doborât de apărarea aeriană

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, ceea ce conduce la ideea ca acesta a murit, având în vedere că toate informațiile arată că nu au existat supraviețuitori. În mediul online sunt vehiculate mai multe scenarii cu privire la potențialele cauze ale prăbușirii avionului în care se afla Evgheni Prigojin, dar și alți membri din gruparea Wagner.

Canalul de Telegram „Grey Zone”, asociat cu Gruparea Wagner, a scris imediat după prăbușirea avionului în care se afla Prigojin că acesta a fost doborât de focul de apărare aeriană, scrie publicația NEXTA pe Twitter.

Locuitorii din zona respectivă au auzit, înainte de căderea avionului, două explozii, iar acestea sunt confirmate de urmele de inversare pe cer într-unul dintre videoclipuri, precum și de declarațiile martorilor oculari. Ulterior, canalul respectiv a postat fotografii cu aceste explozii și cu urmele de inversare.

Tot pe Telegram mai circula, totodată și o versiune (care s-a dovedit a fi falsă) cum că o rachetă antiaeriană ar fi fost lansată, potrivit canalului „Rybar”, afiliat Ministerului rus al Apărării.

Rușii denunță o „minciună absolută”

Kremlinul a declarat că sugestiile şi speculaţiile occidentale că şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o "minciună absolută", potrivit Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ancheta privind accidentul aviatic de miercuri seara, în care, conform unor informaţii preliminare invocate de preşedintele Vladimir Putin, au murit Prigojin şi asociaţii săi, este în desfăşurare, conform Agerpres.ro.

Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, a adăugat Peskov.

Sursa foto: Captură video - YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri