Armata israeliană a intrat în timpul nopţii în nordul Gazei şi că şi-a extins operaţiunile militare în enclava palestiniană asediată, în timp ce îşi intensifică asaltul asupra grupării militante Hamas.

"Forţele sunt încă pe teren şi continuă războiul", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-un briefing de presă sâmbătă dimineaţă.

Gaza se afla sub o blocadă totală, cu servicii de internet şi telefonie întrerupte de mai bine de 12 ore până sâmbătă dimineaţă. Firmele de telecomunicaţii şi Societatea Semiluna Roşie palestiniană au declarat că este rezultatul bombardamentelor israeliene.

Hamas s-a angajat, la rândul său, să combată atacurile israeliene cu "toată forţa" după ce armata israeliană şi-a extins atacurile aeriene şi terestre asupra enclavei palestiniene, sugerând sâmbătă că a început o ofensivă terestră promisă de mult timp.

Gruparea militantă palestiniană care conduce Gaza a declarat că combatanţii săi luptă contra trupelor israeliene în zonele din apropierea graniţei cu Israelul.

Sute de clădiri au fost "complet distruse" în Fâşia Gaza în bombardamentele israeliene din timpul nopţii, a anunţat sâmbătă Apărarea Civilă palestiniană, citată de France Presse.

Potrivit mai multor mărturii pe care AFP le-a putut obţine, cele mai violente bombardamente israeliene nocturne s-au concentrat în zonele din jurul a două spitale, al-Shifa din oraşul Gaza şi aşa-numitul "spital indonezian", construit datorită donaţiilor din Indonezia, în sectorul Jabaliya mai la nord.

Raidurile au distrus multe clădiri şi au lăsat cratere uriaşe pe străzile complet desfundate.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie de atacurile Hamas asupra teritoriului israelian, fără precedent ca amploare şi violenţă, care au ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Israelului. Potrivit armatei israeliene, 229 de persoane sunt ţinute ostatice după ce au fost duse cu forţa în Fâşia Gaza, unde Hamas este la putere din 2007.

Sursa foto: Anas-Mohammed / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri