Rusia a făcut apel la o "acţiune colectivă" asupra conflictului israeliano-palestinian, de exemplu prin organizarea unei "conferinţe internaţionale", denunţând astfel presupusa dorinţă a SUA de a "monopoliza" medierea, relatează AFP, citată de Agerpres.

Israelul lansează în continuare bombardamente asupra Fâşiei Gaza, ca represalii la atacul sângeros din 7 octombrie asupra teritoriului israelian lansat de mişcarea islamistă Hamas.

"În faţa unei escaladări fără precedent a violenţei în zona conflictului israeliano-palestinian, există numeroase apeluri la o acţiune colectivă pentru a dezamorsa situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv organizarea unei conferinţe internaţionale", a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Moscova "sprijină activ" această abordare, a adăugat ministerul, dând asigurări că ţara "a apărat întotdeauna nevoia unei strategii multilaterale".

"După cum demonstrează istoria, încercările de a 'monopoliza' funcţiile de mediere nu au condus la rezolvarea conflictelor, ci la exacerbarea acestora", se arată în comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat în octombrie că războiul dintre Israel şi Hamas a demonstrat "eşecul" politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, pe care le-a acuzat că au "monopolizat" soluţionarea conflictului fără a fi preocupate de "găsirea unor compromisuri acceptabile pentru ambele părţi".

Potrivit guvernului Hamas, aflat la putere în Gaza, aproximativ 10.000 de persoane au fost ucise de la începutul ripostei israeliene la atacurile din 7 octombrie ale grupării palestiniene, care s-au soldat cu 1.400 de morţi.

Rusia menţine în mod tradiţional relaţii bune atât cu autorităţile israeliene, cât şi cu cele palestiniene, precum şi cu câţiva actori regionali, între care Siria, Egipt şi Iran. Moscova a făcut apel la negocieri şi şi-a reiterat sprijinul pentru soluţia a două state, prin crearea unui stat palestinian.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri