A devenit și istoria un câmp de bătălie în războiul dezinformării pe care îl vedem acum atât în social media, cât și în discursul public? Ne-a răspuns Excelența sa Kathleen Ann Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

Vedem o rescriere a istoriei, a trecutului, în acest moment, chiar și la nivel oficial? Excelența sa Kathleen Kavalec a răspuns la întrebarea wall-street.ro.

Bătăliile în jurul istoriei nu sunt ceva nou

”Unul dintre instrumentele dezinformării este încercarea de a rescrie istoria și de a-i da un alt aspect. Vedem bătălii în jurul istoriei, dar nu cred că este neapărat ceva nou, este ceva ce se petrece constant”, a afirmat ambasadorul SUA la București.

”Cred că suntem la un punct de inflexiune în istorie pentru că, cel puțin în Vest, începusem să luăm de-a gata democrația și valorile sale. Poate că am uitat un pic sensul mizelor, am uitat ce este în joc atunci când este vorba despre apărarea democrației și apărarea valorilor democratice. Iar acest lucru a oferit oportunități pentru dezvoltarea unor alte curente”, ne-a răspuns Kathleen Kavalec, în contextul conferinței Aspen-GMF Bucharest Forum.

Democrația trebuie să stea la baza discuției despre trecut

”Vorbind despre istorie, e corect să avem o discuție despre ce s-a întâmplat în trecut. Dar este important să ajungem la această discuție sprijinindu-ne pe valori și principii democratice, pe acele valori împărtășite care ne-au făcut atât de puternici. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne facem vocea auzită și să apărăm aceste valori”, a continuat Excelența Sa.

”Trebuie să recunoaștem că și incluziunea este importantă. Avem ocazia anul viitor ca în ambele noastre țări să creștem gradul de incluziune a femeilor la alegeri, să demonstrăm că punem în practică lucrurile pe care le afirmăm despre încrederea noastră în democrație”, ne-a mai declarat Kathleen Kavalec.

”Sunt de acord cu ceea ce spuneți despre oamenii care încearcă să rescrie istoria, dar cred că este parte dintr-o provocare mai amplă cu care ne confruntăm”, a conchis ambasadorul SUA la București.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri