Comisia Europeană a numit-o pe Dana Spinanţ directoare generală a Direcţiei Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene (DG COMM), care devine astfel primul român ce deţine o astfel de funcţie, informează un comunicat al executivului comunitar, scrie Agerpres.

„Cu o experienţă profesională de 30 de ani, între care aproape 14 la Comisie şi 6 ani în diverse roluri manageriale în domeniul comunicării politice, Dana Spinanţ este excepţional de bine calificată pentru noul ei rol. Ea a jucat un rol esenţial în conturarea comunicării politice strategice a Comisiei faţă de media, public şi alţi actori. De asemenea, ea a jucat un rol important în dezvoltarea unor campanii de comunicare şi în extinderea prezenţei Comisiei pe social media", se menţionează într-un comunicat al CE.

În noua sa capacitate, "ea se va folosi de cunoştinţele ei exhaustive în diferite aspecte ale comunicării, concentrându-se pe asigurarea unei conduceri strategice şi coordonarea unor proiecte majore", mai menţionează executivul comunitar.

Conform paginii sale de LinkedIn, Dana Spinanţ a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Univărsității din București.

Sursă foto: Facebook/Siegrfied Mureșan

Dana Spinanţ a deţinut până acum poziţia de director general interimar la DG COMM, unde a mai ocupat în trecut şi funcţia de director pentru comunicare politică. De asemenea, Dana Spinanţ a fost adjuncta purtătorului de cuvânt şef al Comisiei Europene între decembrie 2019 şi octombrie 2023, conform comunicatului CE.

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, care deţine funcţia de vicepreşedinte a grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, a felicitat-o pe Dana Spinanţ pentru numire. "Dana Spinanţ este primul cetăţean român care preia conducerea unei direcţii generale a Comisiei. Această numire arată că România capătă un rol din ce în ce mai important în instituţiile europene şi pe plan internaţional", a postat el pe Facebook.

Sursa foto: Wallstreet.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri