Emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) generate de activităţile economice ale unităţilor rezidente din Uniunea Europeană s-au situat anul trecut la 3,6 miliarde tone echivalent CO2, o scădere de 22% faţă de 2008, an în care s-a început publicarea datelor, arată informaţiile publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

Activităţile cu cele mai ridicate emisii GHG în 2022 au fost industria şi furnizarea de electricitate, gaze, abur şi aer condiţionat, ambele cu 745 milioane de tone echivalent CO2, reprezentând 21% din totalul gazelor cu efect de seră emise. Urmează gospodăriile (718 milioane de tone echivalent CO2, 20%), care sunt emiţători de gaze cu efect de seră pe segmentul transporturilor, încălzirii locuinţelor şi alte scopuri.

Între 2008 şi 2022, cel mai semnificativ declin al emisiilor GHG s-a înregistrat în industria extractivă (minus 40%), furnizarea de electricitate, gaze, abur şi aer condiţionat (minus 37%) şi industrie (minus 28%).

UE şi-a propus o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri