O companie din Groenlanda, Arctic Ice, este ținta criticilor după ce a început să exporte gheață pentru cocktailurile fine ale oamenilor cu bani mulți din Dubai. Problema este însă că gheața provine de nicăieri altundeva decât din... ghețari.

Astfel, Arctic Ice, care susține că exportul acestei gheți nu provoacă nicio daună mediului, a trebuit totuși să facă față unui val imens de critici ca urmare a faptului că trimite această gheață în Emiratele Arabe Unite, via Danemarca, transmite rfi Franța.

"Aceste bucăți de gheață nu au fost în contact cu niciun sol și nici contaminate de poluanți rezultați ca urmare a activităților umane. Acest lucru face ca Arctic Ice să livreze cea mai curată apă (H20, n.r.) din lume", au declarat reprezentanții companiei.

Un specialist francez confirmă de altfel că acest lucru este adevărat, dar, în opinia lui, acest lucru nu justifică trimiterea de gheață din ghețari vechi de 100.000 de ani la 7000 de kilometri depărtare, în Dubai.

"Nu poate fi decât dăunător pentru mediu, chiar dacă compania încearcă cu toate puterile să reducă amprenta de carbon pe cât posibil chiar de la începutul acestui proces de livrare", a declarat acesta.

Cât despre criticile venite din social media, acestea au fost foarte vehemente, începând cu faptul că acest export de gheață străveche este "distopic" și terminând cu faptul că este pur și simplu "o ofensă adusă bunului gust".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri