Cancelarul german Olaf Scholz a lansat un apel către ţările membre ale Uniunii Europene să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse care continuă, relatează dpa, citată de Agerpres.

"Contribuţiile pe care statele europene le-au alocat până acum pentru 2024 nu sunt încă suficient de mari", a declarat Scholz într-un interviu acordat ziarului Die Zeit. "Europa trebuie să discute cu ce poate contribui fiecare ţară, astfel încât sa ne putem spori semnificativ sprijinul", a afirmat el.

Ucraina trebuie să poată să-şi apere teritoriul, a spus Scholz, "şi ea nu trebuie să eşueze din cauza lipsei de apărare aeriană, artilerie, tancuri sau muniţie".

"Este convingerea mea fermă că Europa trebuie să facă mai mult pentru a sprijini Ucraina în apărarea propriei ţări", a declarat el pentru ziar.

Scholz a deplâns faptul că Germania s-a confruntat frecvent cu critici din partea altor ţări membre ale Uniunii Europene în legătura cu sprijinul acordat Ucrainei, în pofida faptului că a oferit un ajutor important pentru această ţară.

"Mă irită destul de mult faptul că trebuie să mă confrunt constant cu critici şi în Germania că guvernul face prea puţin şi este prea ezitant. Cu toate acestea, facem mai mult decât celelalte state membre ale UE, mult mai mult", a afirmat Scholz. "De aceea, în prezent, vorbesc mult la telefon cu omologi ai mei şi le cer să facă mai mult" pentru Ucraina, a adăugat el.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri