Peste 1.000 de cântăreţi şi muzicieni suedezi i-au solicitat Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) să excludă Israelul de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, transmite DPA, conform Agerpres.

Ziarul Aftonbladet a publicat luni o scrisoare deschisă, semnată de muzicieni printre care Robyn, Fever Ray şi duo-ul indie folk First Aid Kit.

Suedia organizează în acest an concursul Eurovision, în luna mai, iar muzicienii au criticat decizia EBU de a permite Israelului să participe, în pofida "războiului brutal din Gaza", conform scrisorii deschise. Organizatorii Eurovision au respins în prealabil solicitările pentru excluderea Israelului, invocând natura nonpolitică a evenimentului muzical.

Dar semnatarii scrisorii i-au acuzat pe organizatori de dublu standard. În scrisoare ei menţionează că muzicienii din Rusia nu sunt lăsaţi să participe la Eurovision în contextul invaziei ruse din Ucraina din 2022 şi că Belarusului i s-a refuzat participarea în 2021 din cauza încălcării libertăţii presei.

Cea de-a 68-a ediţie a Eurovision va începe la 11 mai la Malmö, după ce ediţia precedentă a fost câştigată de cântăreaţa suedeză Loreen cu piesa "Tattoo".

Deşi Israelul nu se află geografic în Europa, participă de mult timp la concursurile Eurovision, precum şi în competiţiile fotbalistice europene, pentru că se simte mai apropiat de naţiunile europene decât de vecinii săi arabi, mai notează DPA.

Sursa foto: Shutterstock / Review News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri