Mozaicuri uimitoare folosind doar pastile expirate au fost create recent de Eleni Ioannidou, specialist în boli infecțioase și directorul Clinicii de patologie a Spitalului Rethymno din insula grecească Creta.

În ciuda muncii normale a lui Ioannidou pe parcursul unei zile, medicul a decis să reînvie arta de a crea mozaicuri. Ideea ei inițială, însă, datează din 2008, când Ioannidou a operat ca voluntar o farmacie socială care dădea medicamente celor care nu își permiteau să le cumpere, scrie Greek Reporter. Pe atunci, Ioannidou a decis să petreacă ceva timp creând mozaicuri din pastile nefolosite și gata de aruncat la gunoi.

Doctorul grec din insula Creta și-a imaginat modelele multicolore create din medicamentele care erau gata să fie distruse și a decis să le transforme în „unelte de artă”.

Hobby-ul medicului ocupat a devenit în cele din urmă o modalitate excelentă de a-și exprima latura artistică.

Pe Blogspot-ul ei, Ioannidou notează că „în perioada de pandemie, această ocupație a funcționat psihoterapeutic și mi-a oferit o mare ușurare din intensitatea muncii și a fost creativă și plăcută în același timp”.

​Arta mozaică a înflorit în Imperiul Bizantin, din secolul VI până în secolul XV; tradiția fiind adoptată de Regatul normand al Sicilia în secolul al XII-lea, de Republica Veneția, influențată de est și de rușii din Ucraina.

Această frumoasă tehnică artistică s-a demodat în Renaștere, deși artiști precum Rafael au continuat să practice tehnica antică.

Sursa foto: eleniioannidou.blogspot.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri