Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat la o audiere într-o comisie a Congresului SUA, că dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia, următoarele ameninţate vor fi statele baltice şi există riscul unui război direct între Rusia şi NATO, conform afirmaţiilor sale redate de agenţiile EFE şi Reuters şi de publicaţia Ukrainska Pravda şi pe care Kremlinul le-a catalogat drept "extrem de iresponsabile".

"Ştim că dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin reuşeşte aici (în Ucraina), el nu se va opri. Va continua cu acţiuni şi mai agresive în regiune. Iar alţi lideri din lume, alţi autocraţi vor vedea asta şi vor fi încurajaţi de faptul că acest lucru s-a întâmplat şi că noi nu am reuşit să sprijinim o democraţie", a susţinut şeful Pentagonului în faţa Comitetului pentru Servicii Armate din Camera Reprezentanţilor, potrivit Agerpres.

"Dacă eşti un stat baltic, eşti cu adevărat îngrijorat dacă nu cumva vei fi următorul. Ei îl cunosc pe Putin. Ei ştiu de ce este el capabil. Şi, sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va fi într-o luptă cu Rusia", a adăugat Austin în intervenţia sa menită să îi convingă pe congresmeni să aprobe noul ajutor de peste 60 de miliarde de dolari cerut de preşedintele Joe Biden pentru Ucraina, dar în continuare blocat de republicani în Camera Reprezentanţilor, după ce a fost aprobat de Senatul majoritar democrat.

Solicitat să comenteze aceste afirmaţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că "este vorba despre o nouă declaraţie extrem de iresponsabilă", din seria celor care au venit în ultimele zile dinspre "diferite capitale europene, iar acum şi de peste Ocean".

Declaraţii de acest fel "agravează tensiunile, deşi se părea că nu pot fi agravate şi mai mult", a completat purtătorul de cuvânt al lui Putin. "Lucrul cel mai important este că aceste declaraţii dezvăluie de fapt viziunea pe care NATO o are asupra lumii. NATO consideră Ucraina drept teritoriul său", a mai interpretat Peskov afirmaţia şefului Pentagonului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri