Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că orice posibilă evoluţie a situaţiei din Orientul Mijlociu trebuie analizată, pentru că "potenţialul de escaladare este foarte mare", scrie Agerpres.

"A fost şi este o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru că potenţialul de escaladare este foarte mare. Apreciez apelul la echilibru, iar ceea ce s-a întâmplat, este clar, reclamă o atitudine şi o condamnare din partea noastră a acestui atac - peste 300 de vectori care au fost îndreptaţi împotriva Israelului. Trebuie apreciată capacitatea de reacţie a Israelului şi a celorlalte ţări care au participat la această coaliţie constituită într-un termen foarte scurt şi demonstraţia de capacitate, de lucru integrat, pentru a proteja un stat aliat. O chestiune care trebuie să ne dea încredere şi nouă ca ţară că există capabilităţile prin care orice astfel de acţiune împotriva unei ţări poate să fie contracarată. În momentul de faţă, urmărim cu toţii evoluţia în zonă şi în mod deosebit toată această coordonare şi implicarea actorilor importanţi în a determina o decizie cât se poate de echilibrată. Nu trebuie să dăm deoparte niciun fel de evoluţie, existând în continuare posibilitatea că, dacă nu se reacţionează într-un mod cât se poate de echilibrat, să se intre într-o spirală care să degenereze", a spus Ciucă, marţi, la Parlament.

El a explicat că o parte dintre avioanele pentru Poliţie aeriană pe care Marea Britanie le deplasase pe aeroportul Mihail Kogălniceanu au plecat spre o bază militară din Cipru şi de acolo "au mers la îndeplinirea misiunii".

"În acest moment există o coordonare la nivel aliat astfel încât capabilitatea care a fost retrasă să fie substituită de către alte forţe", a explicat Ciucă.

Sursa foto: shutterstock/ mircea moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri