Cele doua firme, care au anuntat luni ca se afla in discutii privind o eventuala fuziune, au declarat ca aceasta tranzactie va genera economii anuale si sinergii de cel putin 100 de milioane de lire pana la sfarsitul anului 2010, urmand a spori si nivelul castigurilor pe actiune incepand cu anul 2009.

Cei doi asiguratori au declarat miercuri ca actionarii Resolution vor primi 3,25 actiuni noi Friends Financial pentru fiecare actiune si ca investotorii Resolution vor detine 50,9% din grupul nou creat, restul urmand a fi detinut de investitorii Friends Provident.

Presedintele Resolution, Clive Cowdery si directorul executiv Mike Biggs vor ocupa aceleasi posturi in grupul nou creat. Presedintele Friends Provident, Adrian Montague si directorul executiv Philip Moore vor fi adjunctii celor doi responsabili Resolution.

Citeste si:

Cele doua grupuri planuiesc sa realizeze si fuziunea companiilor Resolution Asset Management (RAM) si F&C Asset Management, aceasta din urma fiind detinuta in proportie de 51% de Friends Provident, termenii acestei tranzactii urmand a fi perfectati impreuna cu F&C.

F&C a declarat intr-un comunicat separat ca estimeaza ca fuziunea cu RAM va rezulta in economii de 26 milioane lire sterline.