Bank Austria Creditanstalt a cumparat 38% dintre actiunile companiei FactorBank de la Raiffeisen Zentralbank si 10% de la Oberbank. Vanzatorul si cumparatorul au decis sa nu dezvaluie pretul de achizitie.

FactorBank este o companie care cumpara creante si permite firmelor sa isi intareasca lichiditatea si sa isi imbunatateasca structura bilantului contabil. FactorBank este cea mai veche firma de factoring de pe piata austriaca si are peste 40 de ani de experienta.

Volumul total al creantelor cumparate este de aproximativ 1,2 miliarde euro, ceea ce inseamna ca FactorBank este a douza dintre cele cinci firme de factoring care opereaza in Austria. In prezent banca, cu sediul la Viena, are aproximativ 40 de angajati.

Noul board al companiei FactorBank va fi alcatuit din Josef Ribisch, care va conduce departamentul de servicii al bancii si Alessandro Bertoldo, care se va ocupa de activitatile de back-office. Noua conducere a companiei va beneficia de faptul ca piata austriaca pentru servicii de factoring este in urma altor piete europene si creste mai repede decat cea de credit si de leasing.

Citeste si:

"In ceea ce priveste activitatea de factoring, Austria este o piata de crestere cu un potential puternic pe care vrem sa il exploatam prin intermediul FactorBank", a spus Ribisch.

Noul sef al activitatilor de back-office, Alessandro Bertoldo a spus ca firma va fi restructurata, ca sa poata profita mai eficient de potentialul de dezvoltare. "FactorBank isi va restructura modelul de afaceri. Noile produse vor contribui la cresterea in continuare a companiei si a castigurilor ei", a spus Bertoldo.

Pentru a-si atinge strategia de crestere, FactorBank poate folosi experienta de factoring a grupului bancar italian UniCredit. Italia este cea mai mare piata de factoring din zona euro, unde creantele cumparate au atins un volum total de aproximativ 8% din produsul intern brut (PIB) al tarii. In Austria, volumul creantelor cumparate reprezinta doar 2% din PIB.