Producatorul cubanez de bauturi Bacardi a anuntat ca va investi peste 120 milioane de lire sterline (178 milioane de euro) in unitatea de productie din Scotia, pentru a-si extinde brand-ul de whisky Dewars Scotch, relateaza BBCNews.

Suma investita va fi utilizata in achitizionarea de noi echipamente de productie si imbuteliere a whisky-ului, precum si construirea unei noi fabrici. Aceasta va completa unitatea deja existenta in Parkhead, Glasgow, care va fi reabiltata conform planului aprobat de oficialii Bacardi.

Bacardi se va concentra mai ales pe pietele emergente din Asia si America Latina. Vanzarile in Singapore, China si Venezuela sunt in crestere, impulsionand astfel productia de whisky in aceste regiuni.

“Cererea pentru whisky-ul premium Dewar’s Scotch a crescut semnificativ, in special in Asia si pietele emergente”, a declarat presedintele Bacardi, Andreas Gembler.

India reprezinta inca o piata cu potential ridicat de desfacere pentru whisky-ul produs de Bacardi, dupa anuntarea, la inceputul lunii iulie, a reducerii taxelor si impozitelor aplicate pt importul de vinuri si bauturi alcoolice.

Momentan, whisky-ul scotian reprezinta sub 1% din whisky-ul comercializat in India, dar regimul de taxe mici recent promovat va permite cresterea exponentiala a vanzarilor, chiar de patru ori in urmatorii cinci ani, conform declaratiilor analistilor.

“Planul de extindere demonstreaza angajamentul Bacardi fata de Scotia, cunoscuta in lume pentru calitatea exceptionala a whisky-ului si fata de brand-ul Dewar’s, favorit printre consumatori”, au precizat analistii.

Brand-ul Dewar’s a fost achizitionat de Bacardi in 1998, avand in prezent sapte locatii in Scotia si 300 de angajati. Bacardi opereaza distilerii in Aberfeldy, Macduff, Aultmore, Craigellachie si Royal Brackla, imbutelierea si ambalarea fiind efectuate in Glasgow si Coatbridge.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri