Prima companie de low-cost din Europa, Ryanair, prevede reducerea numarului de zboruri nerentabile in sezonul rece, in urma previziunilor meteorologice nefavorabile, anunta publicatia franceza Challenges.
Compania irlandeza Ryanair a avut o crestere a profitului de 20% pe primul trimestru al anului (139 de milioane de euro), depasind estimarile pentru anul 2007.

Prima companie aeriana low-cost europeana a inregistrat o crestere a profitului de 23,2 milioane de euro fata de anul precedent. Astfel, castigurile obtinute au depasit estimarile analistilor, care estimasera un profit net de 123,9 milioane de euro.

Pentru anul 2008, tinand cont de previziunile meteorologice nefavorabile, compania irlandeza prevede o reducere a zborurilor catre destinatiile nerentabile in sezonul rece. Numarul aeronavelor va fi redus de la patruzeci la treizeci si trei.

„Ne asteptam la o iarna grea. Conditiile meteo nefavorabile ar putea conduce la o scadere importanta a preturilor biletelor de avion din partea tuturor companiilor aeriene”, a declarat pentru publicatia franceza Neil Sorahan, directorul financiar al grupului irlandez.

Castigul net prevazut pentru anul 2008 este de 10 procente, cu 5% mai mult decat previziunile anterioare. Totusi, pentru al doilea semestru al anului in curs, grupul irlandez se asteapta la o scadere a preturilor de la 5% pana la 10%. Numarul pasagerilor va creste insa cu 18%.

Pentru anul curent, Ryanair a inregistrat o crestere cu 5% a costurilor biletelor de avion, cu doua procente mai putin fata de estimarile facute anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri