Ryanair si-ar putea reduce activitatea in sezonul rece

Prima companie de low-cost din Europa, Ryanair, prevede reducerea numarului de zboruri nerentabile in sezonul rece, in urma previziunilor meteorologice nefavorabile, anunta publicatia franceza Challenges.

Compania irlandeza Ryanair a avut o crestere a profitului de 20% pe primul trimestru al anului (139 de milioane de euro), depasind estimarile pentru anul 2007.

Prima companie aeriana low-cost europeana a inregistrat o crestere a profitului de 23,2 milioane de euro fata de anul precedent. Astfel, castigurile obtinute au depasit estimarile analistilor, care estimasera un profit net de 123,9 milioane de euro.

Pentru anul 2008, tinand cont de previziunile meteorologice nefavorabile, compania irlandeza prevede o reducere a zborurilor catre destinatiile nerentabile in sezonul rece. Numarul aeronavelor va fi redus de la patruzeci la treizeci si trei.

„Ne asteptam la o iarna grea. Conditiile meteo nefavorabile ar putea conduce la o scadere importanta a preturilor biletelor de avion din partea tuturor companiilor aeriene”, a declarat pentru publicatia franceza Neil Sorahan, directorul financiar al grupului irlandez.

Castigul net prevazut pentru anul 2008 este de 10 procente, cu 5% mai mult decat previziunile anterioare. Totusi, pentru al doilea semestru al anului in curs, grupul irlandez se asteapta la o scadere a preturilor de la 5% pana la 10%. Numarul pasagerilor va creste insa cu 18%.

Pentru anul curent, Ryanair a inregistrat o crestere cu 5% a costurilor biletelor de avion, cu doua procente mai putin fata de estimarile facute anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri