Presedintele rus Vladimir Putin a amenintat ca va limita investitiile straine in Rusia, daca Statele Unite \"continua sa faca acelasi lucru\", relateaza NewsIn, citand AFP.
"Statele Unite au adoptat o lege prin care limiteaza investitiile straine, infiintand un gen de consiliu national in care sunt inclusi responsabili ai serviciilor speciale", a declarat Putin, in timpul unei vizite la Abu Dhabi, potrivit unei inregistrarii video retransmise de postul de televiziune Rossia.

"In cateva tari europene se discuta despre posibilitatea adoptarii unei legislatii similare", a adaugat el. "Evident, daca aceasta situatie persista, vom fi obligati sa adoptam masuri adecvate pentru a ne proteja interesele", a avertizat Putin, fara a mai face precizari.

"A fost o perioada in care posibilitatile noastre economice erau limitate si in care ni s-a cerut sa ne deschidem economia. In conditiile in care aceste posibilitati exista la noi acum, alte tari, partenerii nostri, adopta masuri in directia opusa si inchid sau creeaza conditiile unei inchideri a pietei lor pentru investitii", a mai spus presedintele rus.

Congresul american a adoptat in iulie o lege prin care consolideaza, in numele securitatii, prerogativele de control guvernamental si ale serviciilor de informatii asupra achizitionarii de societati americane de catre firme din strainatate.

Moscova pregateste de cateva luni un proiect de lege foarte asteptat, destinat mai ales limitarii investitiilor straine in Rusia, in "sectoare strategice" ca industria de armament, aviatie, spatiala si energia atomica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri