IKEA, cel mai mare lant de magazine de mobila din lume, a avut in anul fiscal incheiat la 31 august 2007 vanzari de 19,8 miliarde euro (27,5 miliarde dolari), in crestere cu 14% fata de anul fiscal 2005 -2006, a spus un purtator de cuvant al companiei

Grupul Ikea a deschis 21 de depozite de mari dimensiuni in anul fiscal incheiat la 31 august si detine in prezent 231 de magazine in 24 de tari. Cifrele detaliate pentru vanzari nu au fost disponibile si nici castigurile companiei, spune Reuters, citat de NewsIn.

Germania a reprezentat cea mai mare piata a grupului, Ikea inregistrand vanzari de 16% in aceasta tara, in timp ce pe locul al doilea se situeaza Statele Unite ale Americii, unde grupul a inregistrat 10%, din vanzarile pe plan mondial potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant citat de Reuters.

Compania, care nu este listata la bursa, urmeaza sa prezinte statisticile pentru vanzarile grupului la data de 13 septembrie, la Milano.

Producatorul suedez de mobila Ikea a deschis in luna martie primul sau magazin din Romania, in zona Baneasa. Magazinul a inregistrat vanzari de aproximativ cinci milioane euro in primele trei saptamani de la deschidere.

Ikea Romania estimeaza, pentru 2007 o cifra de afaceri de 40 milioane euro, potrivit lui Michael Lloyd, membru in Consiliul de Administratie al Moaro Trading, firma care opereaza conceptul Ikea prin sistem de franciza.

Magazinul Ikea din Bucuresti, in care suedezii au investit peste 25 milioane euro, are o suprafata de 26.000 metri patrati si ofera consumatorilor 7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul este aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania. Magazinul cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si