Qatar Airways doreste sa devina prima companie aeriana din lume care sa produca avioane cu motoare ce vor functiona pe baza de gaze naturale, inlocuind astfel kerosenul, a anuntat un cotidian din Qatar

"Qatar Gas, Shell si Qatar Airways discuta la ora actuala despre finalizarea unui proiect in urma caruia se vor produce avioane care vor zbura pe baza de gaze naturale", a declarat directorul comercial al companiei Qatar Airways, Ali al-Rais, citat de ziarul Emirates Today.

Qatar Gas si compania anglo-olandeza Shell discuta in prezent cu firmele Rolls Royce si General Electric planul de a produce motoare de avioane ce vor functiona pe baza de gaze naturale, a adaugat M. Rais.

"Avioanele noastre comerciale vor fi primele din lume care vor folosi aceasta tehnologie. Inginerii si oamenii de stiinta lucreaza intens pentru ca acest plan sa fie realizat cat mai repede", a afirmat acesta.

Un responsabil din partea Rolls Royce a declarat pentru cotidianul Emirates Today faptul ca firma a discutat cu numeroase companii aeriene despre problema surselor de energie alternativa, afirmand ca gazul ar reprezenta o solutie mult mai economica.

Compania din Golf, care a inregistrat o crestere economica rapida, va anunta detaliile proiectului sau in cadrul salonului aeronautic ce va avea loc la Dubai, in luna noiembrie, arata cotidianul.

Qatar Airways este proprietatea guvernului din Qatar, ce detine 15% din rezervele mondiale de gaze naturale, ocupand locul trei in clasamentul rezervelor dupa Rusia si Iran.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tarom si Otopeni,in TOP cele mai bune companii aeriene si aeroporturi