Wienerberger, producator austriac de caramizi si tigle pentru acoperis, a investit 25 de milioane de euro intr-o fabrica de caramizi cu o suprafata de productie de 107.000 metri patrati, din orasul Lukovit din Bulgaria, potrivit Dnevnik.

Compania a realizat lucrari de reparatie timp de 12 luni la uzina iesita din uz, Uspeh. Noua uzina are o suprafata de 107.000 metri patrati, dintre care 15.000 sunt destinati productiei. Fabrica modern echipata va produce caramizi din gama Porotherm a companiei austriece. Materia prima pentru productie va fi obtinuta dintr-o locatie din apropierea uzinei.

Grupul austriac a importat initial caramizi pentru Bulgaria din Romania si Ungaria, insa a cumparat uzina Uspeh pentru a face fata cererii in crestere de pe piata bulgara.

Grupul Wienerberger a fost infiintat in 1819 si este cotat la Bursa din Viena din 1869. Compania a cumparat anul trecut firma Baggeridge Brick, pentru 89 milioane de lire sterline si asteapta decizia arbitrului Office of Fair Trading din Marea Britanie. Wienerberger a mai cumparat si alte firme mici in Europa si Statele Unite ale Americii.

Wienerberger a patruns pe piata romaneasca in 1998 si are in prezent o retea de peste 100 de distribuitori in toata tara. Subsidiara din Romania a producatorului austriac de caramizi Wienerberger a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 106,1 milioane de lei si un profit brut de 9,7 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri