Royal Bank of Scotland este pe cale sa depaseasca estimarile anailstilor care asteapta pentru anul 2007 un profit de peste zece miliarde de lire sterline (20,4 miliarde dolari), dupa o scadere sub asteptari a valorii activelor in urma crizei creditelor de anul acesta, informeaza Reuters.

Numarul doi din sectorul bancar britanic a afirmat joi ca ar putea fi afectat de depreciere a activelor ce se ridica la 1,25 miliarde de lire sterline, dintre care 950 milioane de lire sterline pentru investitiile bancare si 300 milioane de lire sterline pentru filialele AMN AMRO, achizitionate in octombrie.

Excluzand cheltuielile cu ABN, banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca profitul pe 2007 va depasi asteptarile, inclusiv impactul deprecierilor si castigurilor asupra disponibilizarilor, in special la Southern Water.

Cresterea economica a diviziei de investment banking GBM (global banking and markets), ce a contribuit cu peste 40% la profitul grupului in prima jumatate din 2007, s-a diminuat in a doua jumatate a anului din cauza crizei de pe piata creditelor, insa, potrivit RBS, divizia estimeaza o crestere a venitului si profitului pentru anul curent.

RBS a condus un consortiu ce a achizitionat banca olandeza ABN contra sumei de 71 miliarde euro, aceasta fiind cea mai mare preluare a unei banci la nivel mondial. Banca britanica va obtine toata divizia de afaceri ABN si va avea control asupra operatiunilor din Asia.

Analistii chestionati de Reuters se asteapta la un profit inainte de impozitare din activitatea de baza de 9,86 miliarde lire sterline, peste performanta de 9,41 miliarde lire sterline in 2006.

Acestia au mai afirmat ca estimeaza nivelul deprecierii activelor sa se ridice intre 1,5-1,9 miliarde lire sterline.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri