Grupul spaniol Inditex, proprietarul lantului de magazine Zara, a raportat un profit peste asteptari pentru primele noua luni ale anului 2007, in conditiile in care vanzarile au fost putin sub asteptari, sporind ingrijorarile cu privire la dezvoltarea companiei pe viitor, scrie presa internationala.
Profitul net al grupului Inditex, al doilea retailer de imbracaminte pe plan mondial, a crescut la 825 milioane euro (1,2 miliarde dolari), fata de 800 de milioane euro cat estimau analistii, datorita costurilor si deprecierii dolarului american.

Cu toate astea, vanzarile au fost usor sub asteptarile analistilor pentru primele noua luni din 2007, crescand cu 17%, la 6,63 miliarde euro, in comparatie cu estimarile de 6,68 miliarde euro.

"Cred ca vor exista anumite ingrijorari cu privire la scaderea vanzarilor din cauza ca profitul depinde de cresterea acestora", a declarat Anne Critchlow, analist la Societe Generale.

Aceasta a spus ca profitabilitatea a fost sprijinita de deprecierea dolarului american, care a redus costurile de finantare, costurile operationale si taxele.

Analistii s-au temut de faptul ca Inditex ar putea suferi de pe urma unei incetiniri in ce priveste cheltuielile consumatorilor in Spania, ce reprezinta 38% din vanzarile grupului, in ciuda expansiunii agresive pe pietele emergente precum Rusia si China.

Inditex a anuntat ca vanzarile inregistrate in primele sase saptamani din ultimul trimestru al anului, care include si perioada cadourilor de Craciun, au fost in ton cu asteptarile.

Gigantul spaniol estimeaza o crestere de 4-5% a vanzarilor pe tot anul 2007. Reprezentantii Inditex au mai precizat ca se asteapta ca marja de profit anuala sa fie asemanatoare cu cea din 2006, care s-a situat in jurul valorii de 50%.

Vanzarile rivalilor suedezi de la H&M au inregistrat o crestere anuala de aproximativ 15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri