Pretul petrolului a crescut vineri la bursele electronice din Asia, la 92,57 dolari pe baril, pe o piata agitata insa mai putin sceptica privind reusita actiunii coordonate a bancilor centrale pentru a evita o recesiune economica in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in ianuarie, a crescut cu 32 centi, la 92,57 dolari pe baril, fata de nivelul de 92,25 dolari pe baril atins joi seara la New York, cand a pierdut peste doi dolari in doar o zi.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in ianuarie, a crescut cu 41 centi, la 92,53 dolari pe baril
"Piata este momentan foarte agitata", a declarat un analist al Macquarie Securities din Hong Kong, David Johnson.

Petrolul s-a scumpit cu peste patru dolari in cursul zilei de miercuri, dupa anuntul bancilor centrale din Canada, Marea Britanie, Elvetia, Banca Centrala Europeana si Federal Reserve, sistemul american de banci centrale privind luarea unor masuri comune pentru a spori nivelul lichiditatilor de pe piata.
Insa pretul petrolului a scazut joi, dupa ce piata a devenit sceptica privind eficienta aceste initiative comune.

"Cred ca tendinta este in general una de scadere", din cauza temerilor legate de reducerea ritmului de crestere economica in Statele Unite ale Americii si poate chiar si in Europa, a mai precizat Johnson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marile banci de pe Wall Street se feresc de cuvantul recesiune in 2020