Noile deschideri fac parte din planul strategic al companiei de a-si concentra afacerile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Starbucks Coffee EMEA a prelungit de curand parteneriatul cu grecii de la Marinopoulos Group pentru deschiderea cafenelelor din Bulgaria, prima unitate urmand a fi inaugurata anul viitor in Sofia. Compania a dezvoltat de asemenea colaborarea cu partenerul sau spaniol Grupo VIPS pentru deschiderea primei cafenele Starbucks la Lisabona, in 2008.

"Extinderea acordurilor cu actualii nostri parteneri ne va ajuta sa ajungem sa castigam mai mult suport. Ne dorim sa aducem experienta Starbucks si consumatorilor din pietele emergente", a declarat presedintele Starbucks pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Cliff Burrows.

Parteneriatul Starbucks cu grupul grecesc Marinopoulos dureaza de cinci ani si acopera sase tari europene printre care Grecia, Cipru, Romania, Elvetia, Austria si in curand si Bulgaria. De asemenea, parteneriatul de peste cinci ani incheiat cu Grupo VIPS care are sediul in Madrid, acopera Spania, Franta si din 2008, Portugalia.

Starbucks Coffee Company a deschis in luna aprilie prima cafenea din Bucuresti la Plaza Romania impreuna cu partenerul sau european, compania cu capital mixt, Marinopoulos Holding SARL, iar in luna mai a inaugurat a doua cafenea din tara in centrul comercial Bucuresti Mall din Capitala.