Lantul american de cafenele Starbucks intentioneaza sa continue dezvoltarea afacerilor sale din Europa prin deschiderea de noi cafenele in 2008 pe pietele din Bulgaria si Portugalia, potrivit unui anunt al grupului.
Noile deschideri fac parte din planul strategic al companiei de a-si concentra afacerile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Starbucks Coffee EMEA a prelungit de curand parteneriatul cu grecii de la Marinopoulos Group pentru deschiderea cafenelelor din Bulgaria, prima unitate urmand a fi inaugurata anul viitor in Sofia. Compania a dezvoltat de asemenea colaborarea cu partenerul sau spaniol Grupo VIPS pentru deschiderea primei cafenele Starbucks la Lisabona, in 2008.

"Extinderea acordurilor cu actualii nostri parteneri ne va ajuta sa ajungem sa castigam mai mult suport. Ne dorim sa aducem experienta Starbucks si consumatorilor din pietele emergente", a declarat presedintele Starbucks pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Cliff Burrows.

Parteneriatul Starbucks cu grupul grecesc Marinopoulos dureaza de cinci ani si acopera sase tari europene printre care Grecia, Cipru, Romania, Elvetia, Austria si in curand si Bulgaria. De asemenea, parteneriatul de peste cinci ani incheiat cu Grupo VIPS care are sediul in Madrid, acopera Spania, Franta si din 2008, Portugalia.

Starbucks Coffee Company a deschis in luna aprilie prima cafenea din Bucuresti la Plaza Romania impreuna cu partenerul sau european, compania cu capital mixt, Marinopoulos Holding SARL, iar in luna mai a inaugurat a doua cafenea din tara in centrul comercial Bucuresti Mall din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri