Roche Holding AG va cumpara Ventana Medical Systems Inc contra sumei de 3,4 miliarde dolari pentru a-si consolida divizia de diagnosticare, crescandu-si oferta initiala, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Roche a anuntat ca va creste oferta pentru Ventana la 89,50 de dolari pe actiune, in numerar, fata de 75 dolari cat oferise initial.

Ventana a respins in repetate randuri oferta initiala a Roche, considerand-o inadecvata, insa a fost de acord sa renegocieze un acord de preluare cu firma elvetiana in noiembrie.

"Oferta Roche de 89,50 dolari pe actiune reprezinta cea mai buna varianta pentru actionarii nostri. Tocmai de aceea le recomandam acestora sa analizeze noua oferta", a declarat directorul Ventana, Christopher Gleeson.

Roche a facut o oferta substantiala pentru a asigura achizitionarea Ventana, companie pe care firma elvetiana o considera profitabila, dat fiind faptul ca efectueaza teste ce ar putea grabi detectarea cancerului, promovand anumite terapii, precum produsul celor de la Roche, Herceptin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bayer, inovatie si statul roman. Unde gresesc autoritatile romane?