Profitul net al bancii cu sediul in Charlotte, Carolina de Nord, a scazut in al patrulea trimestru, pana la 268 milioane dolari, respectiv 5 centi/actiune, fata de cuantumul de 5,26 miliarde dolari, adica 1,16 dolari/actiune inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

Analistii estimasera ca Bank of America va inregistra un profit de 19 centi/actiune, in medie, potrivit Reuters Estimates.

Pentru intreg anul 2007, banca americana a obtinut un profit net de 15 miliarde dolari, sau 3,30 dolari pe actiune.

Rezultatele financiare ale Bank of America reflecta pierderi din tranzactionare de 5,44 miliarde dolari, spre deosebire de aceeasi perioada din 2006, cand Bank of America a inregistrat un profit de 460 milioane dolari din aceeasi activitate.

Pierderile reflecta o depreciere a activelor in valoare de 5,28 miliarde dolari, despre care banca a aratat ca a redus profitul din tranzactionare cu 4,5 miliarde dolari, si alte profituri cu aproape 750 milioane dolari.

Citeste si:

Bank of America a mai pierdut si 1,74 miliarde de dolari din credite neperformante, inclusiv o suma de 1,33 miliarde dolari adaugata la rezerve.

"Cu siguranta nu suntem multumiti de evolutia noastra", a spus directorul general al Bank of America, Kenneth Lewis.

"Suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia din 2008, dar cu prudenta, desi suntem convinsi ca in prima jumatate a anului, cresterea economica va fi anemica, in cel mai bun caz", a mai aratat Lewis.

Rezultatele financiare ale Bank of America sunt ultimele care au fost publicate in contextul in care bancile cele mai mari din SUA au avut pierderi ca urmare a problemelor declansate din sectorul american al creditelor ipotecare si a faptului ca incetinirea cresterii economice a facut ca multi oameni sa ajunga restanti cu plata facturilor lor.

Cotatia actiunilor Bank of America a fost de 35,97 dolari la Bursa de Valori de la New York. Anul trecut, actiunile Bank of America au coborat cu 33%, comparativ cu o scadere cu 34% a indicelui bancar Philadelphia KBW.