Criza creditelor ar putea crea inca 5 mil. de someri in lume in 2008

Criza din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc si scumpirea petrolului ar putea provoca o crestere cu 5 milioane a numarului de someri de pe pietele internationale in 2008, potrivit unui raport al Biroului international al muncii, preluat de AFP.

"Turbulentele economice, create in mare parte de problemele de pe pietele de credit si de cresterea pretului petrolului ar putea conduce la o crestere cu 5 milioane a numarului de someri din lume in 2008", estimeaza raportul Biroului international al muncii referitor la tendintele mondiale de pe piata muncii, potrivit NewsIn.

Numarul somerilor de pe pietele internationale a fost de 189,9 milioane la sfarsitul lui 2007, iar incetinirea cresterii economice in 2008 ar putea ridica rata somajului mondial la 6,1% de la nivelul de 6% de anul trecut, arata agentia Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

"Estimarile, facute inaintea turbulentelor de pe pietele financiare de saptamana aceasta, urmeaza fara indoiala sa fie revizuite", a avertizat raportul BIT.

"Inca nu stim care va fi impactul crizei bursiere asupra ratei angajarii", a explicat directorul departamentului pentru piata muncii de la BIT, José Salazar-Xirinachs, citat de AFP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri