Pretul aurului a atins un nivel maxim de 895,60 dolari/uncie si s-a cotat la 894,30-895,00 dolari/uncie, fata de 884,75-885,45 dolari/uncie la inchiderea sedintei de miercuri din New York si de minimul ultimelor trei saptamani, de sub 850 dolari/uncie, atins in aceasta saptamana.

Luna aceasta, pretul aurului a atins o valoare record de 914 dolari/uncie.

"Consideram ca lucrurile s-au linistit in pietele de capital. Evident, exista in continuare temeri, insa acestea s-au mai aplanat", a declarat un analist pentru metale pretioase din cadrul Standard Bank, Walter De Wet.

Citeste si:

"Gradul de nervozitate este in continuare accentuat. As putea spune ca aurul se indreapta spre noi valori record. Pana la sfarsitul acestei luni, pretul aurului va depasi probabil 900 dolari/uncie, pe fondul estimarilor ca banca centrala americana, Federal Reserve, va reduce din nou dobanda de politica monetara".

Federal Reserve a redus marti dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte procentuale, cea mai drastica reducere din ultimii 23 de ani, intr-o masura de urgenta menita sa sustina economia americana, pe care unii o considera in pragul recesiunii.

Consiliul de politica monetara al Federal Reserve urmeaza sa se intruneasca pe 29-30 ianuarie.