Profitul inregistrat de Exxon Mobil in al patrulea trimestru, excluzand elementele exceptionale, a fost de 11,66 miliarde dolari, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de asemenea o valoare record, reprezentand cel mai mare profit trimestrial inregistrat vreodata de o companie americana.

In acest an, cheltuielile de capital si pentru proiectele de explorare au crescut la 20,853 miliarde dolari, cu 5% mai mult decat in 2006.

Exxon Mobil a anuntat ca, in 2007, a obtinut venituri de 404,552 miliarde dolari, fata de cele 377,635 miliarde dolari in 2006, in timp ce in al patrulea trimestru, veniturile s-au ridicat la 116,642 miliarde dolari, comparativ cu nivelul de 90,028 miliarde dolari, atins in aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

Compania a anuntat ca va oferi un dividend de 1,37 dolari pe actiune pentru intreg anul 2007, ridicand totalul sumei oferite actionarilor la 7,62 miliarde dolari, conform comunicatului emis de companie.
"Performanta este foarte buna, atat in domeniul explorarii si productiei, cat si in domeniul rafinarii si vanzarilor, atat in Statele Unite cat si la nivel international", a declarat un expert din cadrul National City Private Client Group, James Halloran.

Pretul mediu al petrolului a depasit 90 dolari/baril in al patrulea trimestru si a atins aproape 100 dolari/baril, pe fondul rezervelor reduse, al riscurilor geo-politice si al deprecierii dolarului. In aceeasi perioada a anului trecut, pretul petrolului s-a situat in jurul valorii de 60 dolari/baril.

Marjele de profit in sectorul de rafinare au fost relativ slabe in timpul acestrui trimestru si pretul benzinei nu a reusit sa tina pasul cu scumpirea petrolului pana la valori reord.