Gigantul industrial Siemes, implicat intr-un scandal de coruptie fara precedent, va cere daune de un milion de euro de la angajatii banuiti de a avea legatura cu acest caz, a anuntat cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Salariatii banuiti, printre care nu se numara membri ai consiliului de administratie, sunt anchetati de justitie sub suspiciunea de a fi implicati intr-un vast scandal de coruptie, precizeaza cotidianul german, citand atat surse juridiare cat si surse din cadrul companiei.

Acesti angajati au refuzat sa accepte sa coopereze cu justitia in cadrul unui program de amnistie acordat salariatilor care denunta aceste operatiuni, si din acest motiv vor trebui sa plateasca, in total, suma de un milion euro, afirma sursele.

Siemens a promis sa nu sanctioneze cu duritate, prin concediere sau actionarea in justitie, angajatii care decid ca coopereze, oferind informatii despre eventualele incalcari ale legii sau diferite iregularitati.

Consiliul de supraveghere al Siemens intentioneaza sa depuna plangere impotriva unor membri din consiliul de administratie, actuali sau fosti, care vor fi acuzati de incalcarea legii sau de neglijenta, afirma cotidianul german, preferand sa nu ofere detalii privind identitatea acestora.

Siemens este implicat din noiembrie intr-un scandal de coruptie si deturnare de fonduri.

Scandalul i-a costat functia pe fostul director executiv Klaus Kleinfeld si pe presedintele consiliului de supraveghere Heinrich von Pierer.

Conform informatiilor aparute in presa, sumele oferite drept mita sau cheltuite in acest scop se ridica la 1,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Siemens, in pragul unui proces istoric pentru coruptie in Grecia