Cotatia actiunilor Postbank a crescut cu peste 5% dupa ce cotidianul a anuntat ca Morgan Stanley, consilier pentru Deutsche Post, a purtat discutii cu cel putin alte trei banci, considerate posibile partenere de fuziune pentru Postbank, informeaza NewsIn.

Deutsche Bank, Allianz si ING au fost contactate, potrivit articolului din presa, care citeaza surse din cadrul companiei. Posibile combinatii ar putea include unitatea de retail a Deutsche Bank, Dresdner Bank, detinuta de Allianz si subsidiara ING de direct banking din Germania, ING-DiBa.

"Dorim o fuziune intre banci de acelasi nivel", scrie Financial Times Deutschland citand un manager din cadrul Deutsche Post.

Citeste si:

Contactata pentru a comenta asupra articolului, Deutsche Post a transmis ca nu a luat nicio decizie legata de viitorul Postbank, in cadrul careia detine un pachet de 50% plus o actiune.

Allianz, Deutsche Bank si ING nu au facut comentarii.

In noiembrie, directorul executiv Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, a declarat ca va analiza rolul Postbank in cadrul grupului odata cu schimbarea regulamentului in piata postala germana, care a avut loc la inceputul acestui an. Zumwinkel a declarat atunci ca multe banci sunt interesate de Postbank.