Actiunile producatorului de costume de lux pentru barbati s-au apreciat cu peste 10% dupa ce compania a anuntat ca vanzarile pentru anul 2007, fara a lua in calcul efectele fluctuatiilor de curs valutar, au crescut cu 12%, pana la 1,632 miliarde euro (2,4 miliarde dolari), iar profitul brut (EBIT) a avansat cu 19% pana la 220 milioane euro, scrie NewsIn.

"Pentru 2008, conducerea Hugo Boss se asteapta sa atinga noi recoduri in ceea ce priveste vanzarile si profitul", a anuntat compania cu sediul la Metzingten.

Companiile producatoare de bunuri de lux au cunoscut anul trecut o crestere mai puternica decat ceilalti retaileri si nu au resimtit tendinta de reducere a cheltuielilor consumatorilor, vizibila in special in sezonul sarbatorilor de iarna.

Grupul francez PPR, care detine marca Gucci, a anuntat luna trecuta ca vanzarile din ultimul trimestru din 2007 au crescut cu 15,1%, iar vanzarile din acelasi numar de magazine au avansat cu 6,4%.

Citeste si:

Directorul executiv al Hugo Boss, Bruno Saelzer, a declarat luna trecuta, pentru Reuters, ca marjele de profit ar putea creste in acest an.

Fondul de investitii Permira a devenit anul trecut actionar semnificativ al Hugo Boss si a inaintat o oferta de preluare a grupului, dupa ce si-a asigurat pachetul majoritar al companiei-mama, Valentino.

Permira detine peste 80% din drepturile de vot in adunarea generala a actionarilor Hugo Boss, care a afisat cresteri ale vanzarilor in fiecare an din 2003.

Actiunile Hugo Boss s-au apreciat cu 10,5%, pana la 30,30 euro/actiune.