Producatorul de imbracaminte de lux Hugo Boss a afisat cresteri ale vanzarilor si in ultimul trimestru din 2007, stimulate de livrarile mari de imbracaminte pentru femei, pantofi si acessorii din piele, si estimeza profituri record in 2008.
Actiunile producatorului de costume de lux pentru barbati s-au apreciat cu peste 10% dupa ce compania a anuntat ca vanzarile pentru anul 2007, fara a lua in calcul efectele fluctuatiilor de curs valutar, au crescut cu 12%, pana la 1,632 miliarde euro (2,4 miliarde dolari), iar profitul brut (EBIT) a avansat cu 19% pana la 220 milioane euro, scrie NewsIn.

"Pentru 2008, conducerea Hugo Boss se asteapta sa atinga noi recoduri in ceea ce priveste vanzarile si profitul", a anuntat compania cu sediul la Metzingten.

Companiile producatoare de bunuri de lux au cunoscut anul trecut o crestere mai puternica decat ceilalti retaileri si nu au resimtit tendinta de reducere a cheltuielilor consumatorilor, vizibila in special in sezonul sarbatorilor de iarna.

Grupul francez PPR, care detine marca Gucci, a anuntat luna trecuta ca vanzarile din ultimul trimestru din 2007 au crescut cu 15,1%, iar vanzarile din acelasi numar de magazine au avansat cu 6,4%.

Directorul executiv al Hugo Boss, Bruno Saelzer, a declarat luna trecuta, pentru Reuters, ca marjele de profit ar putea creste in acest an.

Fondul de investitii Permira a devenit anul trecut actionar semnificativ al Hugo Boss si a inaintat o oferta de preluare a grupului, dupa ce si-a asigurat pachetul majoritar al companiei-mama, Valentino.

Permira detine peste 80% din drepturile de vot in adunarea generala a actionarilor Hugo Boss, care a afisat cresteri ale vanzarilor in fiecare an din 2003.

Actiunile Hugo Boss s-au apreciat cu 10,5%, pana la 30,30 euro/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri