In 2007, Allianz Group a avut un profit operational de 10,9 miliarde euro, in urcare cu 9% fata de anul anterior, cand profitul operational a atins un nivel de 10 miliarde euro.

Veniturile totale ale Allianz Group au avansat la 102,6 miliarde euro, fata de 101,1 miliarde euro in 2006.
Capitalurile proprii, de 48 miliarde euro, s-au mentinut din nou la un nivel ridicat in 2007. In anul precedent, capitalurile proprii au atins 50 miliarde euro.

Numarul de clienti la nivel mondial a urcat cu 7%, de la 75 milioane la 80 milioane in 2007.

"In ciuda conditiilor dificile din 2007, am reusit sa imbunatatim eficienta operationala si nivelul profitabilitatii, si sa atingem rezultate record in acest an", a declarat Michael Diekmann, director executiv al Allianz. "Multumita activitatilor diversificate ale grupului, suntem mai putin vulnerabili la socurile din pietele individuale si din diversele sectoare", a adaugat acesta.

In divizia de asigurari pentru locuinte si dezastre, profitul operational Allianz s-a mentinut la nivelul de 6,3 miliarde euro inregistrat in anul anterior. Veniturile din prime brute subscrise s-au majorat, de la 43,7 miliarde euro in 2006, la 44,3 miliarde euro.

Citeste si:

In divizia asigurarilor de viata si de sanatate, profitul operational a urcat la un nivel record de aproape 3 miliarde euro, comparativ cu 2,6 miliarde euro in 2006.

In divizia de gestionare a activelor, dezvoltarea pozitiva din ultimii ani a continuat in 2007, sustinuta de orientarea segmentului pe termen lung si de cresterea cererii pentru produse inovative. Profitul operational a crescut de la 1,29 miliarde euro in 2006 la 1,36 miliarde euro.

Consiliul de administratie va inainta consiliului de supraveghere o propunere de a majora dividendele cu 45%, de la 3,8 euro la 5,5 euro/actiune.

"In 2007, am atins rezultate foarte bune in ciuda turbulentelor din pietele financiare, fapt ce demonstraza un nivel sustinut al profitabilitatii de baza. Allianz este bine pozitionata pentru a face fata, de asemenea, provocarilor din 2008 si pentru a atinge din nou tintele pe termen mediu. Cu toate acestea, pietele financiare si evolutia lor vor avea un impact mai puternic decat de obicei asupra rezultatelor noastre", a mai declarat Diekmann.