Euro s-a apreciat, miercuri, fata de dolar, dupa ce statisticile economice europene solide au diminuat asteptarile ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa coboare dobanda sa de politica monetara, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Euro s-a apreciat cu 0,7% in timpul sedintei de tranzactionare, pana la 1,5735 dolari/euro, dupa ce si-a inversat tendinta anterioara de depreciere si cu mai mult de un cent peste nivelurile inregistrate inainte de publicarea indicelui Ifo.

Indicele german Ifo pentru increderea in afaceri s-a apreciat pana la 104,8 puncte in martie, comparativ cu 104,1, ceea ce marcheaza cele mai bune rezultate inregistrate din august 2007, peste asteptarile analistilor care au estimat o scadere pana la 103,4 puncte.

Noile comenzi industriale din zona euro au crescut peste asteptari in ianuarie, in timp ce increderea francezilor in afaceri a atins in martie cel mai ridicat nivel din acest an, temperand ingrijorarile ca aprecierea euro dauneaza economiei europene.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat in fata Parlamentului Europeana ca estimeaza ca produsul intern brut va creste constant, dar ca exista riscuri la adresa stabilitatii preturilor pe termen mediu.

"La inceput piata a fost influentata de indicele Ifo, care s-a apreciat peste asteptari, apoi a venit Trichet cu un discurs radical despre stabilitatea preturilor si a accentuat parerea analistilor ca BCE este departe de a diminua rapid dobanda sa de politica monetara", a spus un strateg pentru piete valutare de la Commerzbank Corporates & Markets din Frankfurt, Antje Praefcke.

Statisticile europene solide au contrastat puternic cu datele publicate marti in Statele Unite, unde increderea consumatorilor a scazut in martie pana la un minim al ultimilor cinci ani, in timp ce in ianuarie casele au inregistrat o ieftinire record.

"Nu vedem nicio ameliorare a situatiei din Statele Unite, ceea ce influenteaza negativ cursul dolarului", a adaugat Praefcke.

Dolarul s-a depreciat, totodata, semnificativ si fata de principalele valute. Astfel, moneda americana a coborat cu 0,8% fata de yen, pana la 99,24 yeni/dolar, sub pragul psihologic de 100 yeni si s-a depreciat cu 0,85% fata de francul elvetian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri