Aurul s-a scumpit, astazi, cu mai mult de 1%, dupa ce se ieftinise pana la un minim al ultimelor doua luni in sedinta anterioara de tranzactionare, intrucat pretul ridicat al petrolului si deprecierea dolarului i-au convins pe investitori sa vanda aur.

Analistii spun insa ca vanzarea masiva de marfuri in general din ultimele zile a afectat negativ si increderea pe termen scurt de pe piata aurului, iar investitorii in lingouri vor fi prudenti in ceea ce priveste plasamentele in aur in asteptarea statisticilor de vineri pentru piata americana a muncii, date ce ar putea influenta cursul dolarului.

"Incercam sa recuperam parte din teren si am putea reusi, dar depinde de statisticile de vineri din Statele Unite, dar tendinta ar putea fi doar temporara", a comentat Tom Kendall, strateg pentru piata metalelor pretioase de la Mitsubishi Corporation, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Este prea devreme ca sa fim pe deplin convinsi ca este momentul potrivit ca investitorii strategici sa faca plasamente pe termen lung. Piata trebuie sa se stabilizeze un timp si se poate ca metalul galben sa fie tranzactionat intre 875 si 900 dolari/uncie pentru o saptamana sau doua", a adaugat Kendall.

Pretul aurului a atins un nivel de 894 dolari/uncie, iar metalul galben a fost tranzactionat la cotatia de 891,50/892,40 dolari/uncie, in crestere fata de 884,20/885,40 dolari/uncie, cotatie inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti de pe piata new-yorkeza. Aurul s-a ieftinit marti pana la 872,90 dolari/uncie.

Ieftinirea cu 3% de ieri a dus la o scadere a pretului aurului cu 15% de la nivelul maxim record, de 1.030,80 dolari/uncie de luna trecuta, ceea ce face lingourile mai atractive pentru investitori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Broker intrebat de coronavirus: Daca ai stomac tare, bursa e tot bursa
Setari Cookie-uri