Aurul s-a scumpit, astazi, cu mai mult de 1%, dupa ce se ieftinise pana la un minim al ultimelor doua luni in sedinta anterioara de tranzactionare, intrucat pretul ridicat al petrolului si deprecierea dolarului i-au convins pe investitori sa vanda aur.
Analistii spun insa ca vanzarea masiva de marfuri in general din ultimele zile a afectat negativ si increderea pe termen scurt de pe piata aurului, iar investitorii in lingouri vor fi prudenti in ceea ce priveste plasamentele in aur in asteptarea statisticilor de vineri pentru piata americana a muncii, date ce ar putea influenta cursul dolarului.

"Incercam sa recuperam parte din teren si am putea reusi, dar depinde de statisticile de vineri din Statele Unite, dar tendinta ar putea fi doar temporara", a comentat Tom Kendall, strateg pentru piata metalelor pretioase de la Mitsubishi Corporation, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Este prea devreme ca sa fim pe deplin convinsi ca este momentul potrivit ca investitorii strategici sa faca plasamente pe termen lung. Piata trebuie sa se stabilizeze un timp si se poate ca metalul galben sa fie tranzactionat intre 875 si 900 dolari/uncie pentru o saptamana sau doua", a adaugat Kendall.

Pretul aurului a atins un nivel de 894 dolari/uncie, iar metalul galben a fost tranzactionat la cotatia de 891,50/892,40 dolari/uncie, in crestere fata de 884,20/885,40 dolari/uncie, cotatie inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti de pe piata new-yorkeza. Aurul s-a ieftinit marti pana la 872,90 dolari/uncie.

Ieftinirea cu 3% de ieri a dus la o scadere a pretului aurului cu 15% de la nivelul maxim record, de 1.030,80 dolari/uncie de luna trecuta, ceea ce face lingourile mai atractive pentru investitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri