Moneda unica europeana a inregistrat, marti, un nou nivel record fata de dolar, de 1,6002 dolari/euro, depasind pentru prima data in istorie pragul de 1,60 doalri/euro, ca urmare a ingrijorarii investitorilor cu privire la situatia economiei Statelor Unite.

Euro s-a tranzactionat inca de marti dimineata la cotatii apropiate de nivelul record, deoarece scumpirea petrolului si comentariile unor bancheri centrali europeni au sustinut estimarea ca BCE nu va cobori prea curand dobanda sa de politica monetara,informeaza NewsIn, citand Reuters.

Accentuarea inflatiei, ca urmare a scumpirii alimentelor si a energiei, a intrat in atentia investitorilor, in contextul in care pretul petrolului tranzactionat pe piata americana a inregistrat un record istoric, de peste 118 dolari/baril.

Cotatia petrolului a dat startul unor noi discursuri apasate ale bancherilor centrali europeni cu privire la inflatie si la rolul bancii centrale de a controla cresterea preturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri